HYDAC p0-guard valvoo paineakun esitäyttöpainetta

Paineakkujen esitäyttöpaineen valvontaan on nyt tarjolla kustannustehokas ratkaisu.
HYDAC EDS 3400 on sähköinen painekytkin, johon on integroitu paineakun esitäy
ttöpaineen valvonta.

Paineakkujen kaasun kokoonpuristuvuutta hyödynnetään hydraulijärjestelmissä energian varastoimiseen ja järjestelmän ominaisuuksien parantamiseen, kuten painevaihtelujen tasaamiseen. Paineakun kaasupuolella on typpeä (N2), jonka määrä eli esitäyttöpaine (p0) mitoitetaan tarkasti järjestelmän vaatimusten mukaan. Kun järjestelmän paine kasvaa, nestettä virtaa paineakkuun ja kaasutilavuus pienenee nostaen samalla kaasun painetta. Vastaavasti hydraulijärjestelmän paineen laskiessa paineakun kaasutilavuus laajenee ja nestettä virtaa takaisin hydraulijärjestelmään.

Jos esitäyttöpaine poikkeaa mitoitetusta arvosta, paineakku ei toimi halutulla tavalla. Vaarana on esimerkiksi järjestelmän energiankulutuksen kasvaminen tai toimintojen hidastuminen. Joissakin tapauksissa väärä esitäyttöpaine voi jopa aiheuttaa järjestelmän komponenttien ennenaikaisen rikkoutumisen. Esitäyttöpaineen valvonta ja mahdollisuus puuttua väärään esitäyttöpaineeseen nopeasti on siis tärkeää järjestelmän toiminnan ja kestoiän kannalta.

Paineakkujen esitäyttöpaineen valvontaan on nyt tarjolla kustannustehokas ratkaisu. EDS 3400 on sähköinen painekytkin, johon on integroitu paineakun esitäyttöpaineen valvonta. Painekytkin asennetaan paineakun öljyliitäntään mahdollisimman lähelle paineakkua. p0-guard on helppo asentaa myös jälkiasennuksena olemassa oleviin järjestelmiin.

Toiminnot:

  • Esitäyttöpaineen valvonta
  • Paineakun latauksen säätö

 

Käyttökohteet:

  • Rakko-, kalvo-, mäntä ja metallipaljeakut
  • Paineakkuasemat
  • Max. käyttöpaine 690 bar

 

Edut:

  • Helppo asennus öljyliitäntään
  • Retrofit-mahdollisuus ilman suuria muutoksia järjestelmään
  • Mahdollisuus kommunikointiin IO-link –rajapinnan kautta


Measurement of the closing pressure p0‘

Tuoteinfo (ENG)

Technews (ENG)