Patruunaventtiilien käyttö haastavissa kohteissa

Patruunaventtiilien käyttö mielletään usein vain yksinkertaisten on/off-ohjausten toteutukseen.
Nykyaikaisella venttiilistöjen suunnittelulla ja Hydacin monipuolisella patruunaventtiiliohjelmalla voidaan patruunaventtiileitä hyödyntää erittäin vaativissa kohteissa ja niiden avulla voidaan toteuttaa koneen hydraulijärjestelmän toiminnot.

Patruunatekniikalla toteutetuissa venttiilistöissä venttiilien virtauskanavat on yhdistetty toisiinsa lohkon sisäisillä porauksilla, mikä minimoi ulkoisten vuotojen mahdollisuuden. Venttiililohkoon voidaan patruunaventtiilien ohella integroida myös esimerkiksi paineakkuja, suodattimia ja antureita (lämpötila, paine jne.).

Venttiilistöjen suunnittelussa on huomioitava lukuisia eri yksityiskohtia. Venttiilistön koko pyritään aina minimoimaan, koska nykyaikaisissa mobilekoneissa on tilanpuutetta, mutta samalla pitää varmistua myös esimerkiksi asennuksen ja huollettavuuden helppoudesta. Asiakkaalle voidaan jo tarjousvaiheessa toimittaa 3D-malli, jonka koneensuunnittelija pystyy helposti sijoittamaan paikalleen koneen layouttiin. Toimintoja sekä venttiilien ja hydrauliliitäntöjen paikkoja voidaan vielä muuttaa ennen varsinaisen prototyypin rakentamista ja näin saadaan jokaiseen sovellukseen optimaalinen ratkaisu.

 

>> Lue koko artikkeli   (FluidFinland 1 / 2016)